یکی از انواع سیب زمینی که محصول کشور روسیه است سیب زمینی رنگی نامیده می شود. این سیبزمینی در رنگ های مختلف مانند قرمز، بنفش و زرد وجود دارد و برای پخت و پز؛ سوپ و دیگر انواع غذاها مناسب می باشد. در بیشتر فروشگاههای ارائه دهنده محصولات کشاورزی و یا گلخانهها؛ میتوانید به راحتی اقدام به خرید بذر سیب زمینی رنگی نمایید.
خرید بذر سیب زمینی
- بیشتر بخوانید: بذر بادمجان
نیاز روز افزون بشر به محصولات کشاورزی موجب شده است که بسیاری از کشورها توجه ویژه ای به توسعه محصولات کشاورزی داشته باشند.
سیبزمینی را می توان یکی از مهم ترین مواد غذایی پر استفاده در بیشتر کشورها و همچنین در کشور ایران معرفی کرد که چهارمین محصول کشاورزی کشت شده در جهان است.
کشاورزان همواره میخواهند تا بهترین بذر سیبزمینی را انتخاب کرده و آن را کشت کنند. سیبزمینی ها بر اساس طول زمان رشد شان که تحت تاثیر آبوهوا قرار دارد به چند گروه تقسیم میشوند.
بذر اولیه سیبزمینی در ۶۰ تا ۱۱۰ روز رشد میکند برای مثال بذرهایی که در اواخر فروردینماه کاشته شدهاند معمولاً از اوایل تیر یا اوایل مرداد بلند میشود.
دسته ی بعد دانههای اصلی سیبزمینی در 125 تا 140 روز رشد میکنند و دارای محصول با کیفیت و مرغوب تری هستند.
یکی از مهم ترین نکات در مورد کاشت بذر های سیبزمینی این است که بهتر است همیشه از بذر قابل اطمینان استفاده کنید زیرا این کار ریسک وجود بیماریها و ویروسهای سیبزمینی کنترل کرده و کاهش میدهد.
بهتر است این بذر را از مراکز و فروشگاههای قابلاطمینان خریداری نمایید. بذر سیبزمینی به علت روش تکثیر خاصی که دارد و متفاوت از دیگر گیاهان زراعی است، به روش غیرجنسی و کاشت غده انجام میگیرد.
در بیشتر کشورهای جهان تولید بذر سیبزمینی از اولویتهای اصلی نسبت به دیگر محصولات می باشد.
بهتر است بدانید استفاده از بذر سیب زمینی حقیقی در مقایسه با سایر روش های تکثیر علاوه بر کم هزینه بودن، دارای تنوع زیادی نیز میباشد و همچنین از همه گیر شدن و بیماریهای مختلف جلوگیری مینماید.
روشهای مختلفی برای خرید بذر سیبزمینی وجود دارد بسیاری از افراد مایل به خرید حضوری از فروشگاههای و یا گلخانههای موجود در شهر میباشند. همچنین از طریق خرید اینترنتی نیز میتوان اقدام به تهیه ی بذر سیبزمینی نمود.
بذر سیب زمینی اراک
- بیشتر بخوانید: بذر کتان
یکی از مؤثرترین ویژگیها بر رشد و توسعه بذر سیبزمینی، بافت خاک می باشد. سیبزمینی در خاکهایی که دارای بافتی شنی تا رسی باشند رشد بهتری دارد.
از جمله مهمترین عوامل برای به عمل آمدن بذر سیبزمینی، عملیات خاک ورزی بیش از کاشت میباشد.
خاک ورزی باید بطوری انجام شود که بقایای محصول قبل را با خاک ترکیب کرده و لایههای فشرده خاک را شکسته و باعث نفوذ بهتر آب شود.
همان طور که در قبل گفته شد تاریخ کاشت مناسب در سیبزمینی بر اساس نیاز دمایی در مراحل مختلف رشد تنظیم می شود.
برای مثال سیبزمینی در مرحله اول زندگی یعنی جوانه زنی نیاز به دماهای پایینتر و در مرحله رشد و توسعه و میوه دهی نیاز به دماهای بالاتری دارد.
بهتر است بدانید بذر سیبزمینی به سرما یا گرمای بسیار شدید حساس میباشد. از جمله مهم ترین عامل برای رشد صحیح بذر سیب زمینی؛ رطوبت مناسب خاک می باشد.
بهتر است خاکی که اقدام به کاشت بذر سیبزمینی در آن می شود تقریباً ۳۰ درصد رطوبت داشته باشد. این سطح رطوبت شرایط ایده آل برای کاشت و رشد سیب زمینی را فراهم میکند.
بذری تهیه کنید که اندازه یکنواخت داشته باشد زیرا بذر های سیبزمینی که اندازه یکسان دارند میتوانند مراحل کاشت را یکنواخت تر و راحت تر کنند.
از جمله عوامل بعدی برای رشد مناسب بذر سیبزمینی؛ کود مناسب و برنامه غذایی مناسب در زمان کاشت سیبزمینی میباشد.
این گیاه برای رشد طبیعی؛ سریع و پایدار در طول فصل رشد به کود مناسب و عناصر غذایی مطلوب نیاز دارد.
استفاده از کودهای جامد مانند سولفات پتاسیم و همچنین کودهای زیستی طبیعی میتواند از عناصر مناسب و مطلوبی برخوردار باشد.
در شهرهای مختلف از جمله اراک میتوانید به راحتی اقدام به تهیه و کاشت بذر سیبزمینی نمایید. بهتر است بذر هایی را تهیه کنید که تازه؛ بدون جوان و سالم باشند .
بذر سیب زمینی تازه
- بیشتر بخوانید: بذر گوجه فرنگی
سیبزمینی یکی از مهم ترین اعضای اساسی رژیم غذایی بسیاری از ملت ها می باشد که به دلیل داشتن نشاسته، به میزان بالایی از آن استفاده میشود. همچنین سیب زمینی خواص زیادی داشته و برای سلامتی مفید است. جالب است بدانید غده سیب زمینی به عنوان بذر آن شناخته میشود و زمانیکه در زمین کاشته میشود نیاز به ایجاد شرایط مناسب برای رشد و تکثیر دارد.
هنگام خرید بذر سیبزمینی باید متوجه باشیم که نباید جوانهزده و آسیبدیده باشد به دلیل آن که بذر هایی که آسیب دیدهاند، عموماً دارای بیماریهایی در سطح خود میباشند و ممکن است باعث آسیب شوند. یکی از مهم ترین توصیهها در مورد کاشت بذر سیبزمینی، ضدعفونی کردن آن با استفاده از قارچکش ها میباشد.
همچنین آب یکی از بهترین و ارزانترین روشها برای عفونی کردن بذر های سیبزمینی میباشد. در هنگام کاشتن بذر سیب زمینی باید دقت داشت که هر مزرعه دارای ویژگیهای منحصر به فرد خاص خود است. برای مثال در حالت کلی بهتر است مزارع سیبزمینی دارای شیب کم تا متوسط، خاک عمیق زهکشی شده و ظرفیت نگهداری مناسب آب و همچنین غلظت کم سدیم و نمک های محلول در آن باشد. بهتر است زمینی که برای کاشت سیبزمینی انتخاب میشود حداقل ۳ تا ۵ سال قبل از آن، گیاهان هم خانواده یا غدهای آن کاشته نشده باشد. انتخاب بذر سیبزمینی تازه میتواند باعث برداشت محصولی سالم و طبیعی شود. بذرهای تازه سیبزمینی همچنین در بیشتر مواقع عاری از هر گونه باکتری مضر و یا قارچ و بیماریهایی هستند که می تواند برای انسان ،حیوانات و یا حتی خاک مضر باشد. در هنگام خرید بذر سیبزمینی بهتر است دقت شود که بذر تازه آن را تهیه کنید.
بذر سیب زمینی پشندی
سیب زمینی دارای انواع مختلفی است که یکی از انواع آن را میتوان سیب زمینی پشندی نام برد.
این نوع سیب زمینی خوش فرم و به رنگ زرد است و از آن استفادههای مختلفی مانند آشپزی؛ پختوپز و سرخ کردن میشود.
میتوان گفت برای اولین بار در روستای پشند در استان البرز این سیبزمینی کشت و به عمل آورده شد.
تهیه بذر سیبزمینی پشندی و کاشت آن میتواند محصولی مرغوب و باکیفیت را به شما ارائه دهد.
روشهای مختلفی برای خرید بذر این نوع سیبزمینی وجود دارد که ازجمله آنها میتوان خرید حضوری و یا خرید از طریق فروشگاههای اینترنتی و یا وبسایت های اینترنتی اشاره کرد.
جالب است بدانید بازار خرید سیبزمینی پشندی تقریباً در تمام شهرهای ایران گرم است و کشاورزان زیادی خواهان خرید بذر این سیب زمینی مرغوب و کاشت آن هستند.